Τι να τον κάνεις τον Μπλάνκο;
Το μεσημέρι του Σαββάτου ο Ιάλυσος έπαιζε έναν ακόμα «τελικό» κόντρα στο Αιγάλεω. Σε μια ομάδα που είχε τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας τον Γενάρη στο πρωτάθλημα της Football League με την μεταγραφή το πάλαι ποτέ πρώτου σκόρερ της Superleague με την φανέλα της Α.Ε.Κ, Ίσμαελ Μπλάνκο.
Μετά την ισοπαλία (0-0) κόντρα στην Καλαμάτα, άπαντες στον Ιάλυσο ήξεραν πως η νίκη είναι μονόδρομος. Η ομάδα του Βαγγέλη Χοσάδα παρουσιάστηκε μεταμορφωμένη στον αγωνιστικό χώρο, κυριάρχησε στο μεγαλύτερο μέρος του ματς και οι νέες μεταγραφικές της προσθήκες, έδειξαν πως μπορούν να την κρατήσουν στην κατηγορία. Τα φώτα φυσικά και στο Οικονομίδειο έπεσαν πάνω στον Αργεντινό σέντερ φορ, ο οποίος πρόλαβε να αγωνιστεί για μόλις 23 λεπτά. Ο Μπλάνκο αποχώρησε με θλάση και κάπου εκεί η αναμέτρηση πήρε την τροπή που θα είχε εξ αρχής αν δεν υπήρχε ο ίδιος στο ρόστερ του Αιγάλεω.
Η διοίκηση του Ιάλυσου έφερε τον Γενάρη στην ομάδα νεαρούς σχετικά ποδοσφαιριστές όπως είναι ο Χειρίτραντας, ο Μαστραντωνάκης, ο Μπάρδης, ο Κούντικ, ο Κονέ , ο Πριονάς, ο Κυριλλίδης και ο Πάτας., Οι πέντε πρώτοι που αγωνίστηκαν και κόντρα στο Αιγάλεω, άλλαξαν ολοκληρωτικά την ομάδα του Βαγγέλη Χοσάδα μεσοεπιθετικά και απέδειξαν με το καλημέρα πως το να είσαι βαρύ όνομα σε μεγάλη ηλικία σε αυτή την κατηγορία δεν παίζεισημαντικό ρόλο. Μπορεί ο Ίσμαελ Μπλάνκο στα επόμενα 10 ματς να βάλει 15 γκολ και να με διαψεύσει, κανείς άλλωστε δεν μπορεί να αμφισβητήσει την τεράστια καριέρα του. Τα παραδείγματα όμως στο φετινό πρωτάθλημα είναι πολλά, από ποδοσφαιριστές φτασμένους με μεγάλη καριέρα στις πλάτες του, που πλέον καλώς η κακώς δεν μπορούν να κάνουν την διαφορά. Αντιθέτως μια σχετικά νεανική ομάδα, αυτή των Τρικάλων βρίσκεται επάξια στην κορυφή.
Ο Ιάλυσος στο ματς μεσοεπιθετικά δεν είχε ομογένεια. Απολύτως φυσιολογικό βέβαια καθώς οι τετράδα Μαστραντωνάκης, Χειρίτραντας, Κούντι και Κονέ αγωνιζόταν για πρώτη φορά μαζί. Οι δύο πρώτοι όμως στην δεύτερη συμμετοχή τους, έδειξαν πως μπορούν να προσφέρουν πολλά. Θα αναφερθώ κυρίως στον Μαστραντωνάκη που μου έκανε τρομερή εντύπωση. Ένας ποδοσφαιριστής που κινεί τα νήματα στην μεσαία γραμμή και βοηθάει αισθητά και στο ανασταλτικό κομμάτι. Το ακριβώς αντίθετο δηλαδή από τον προκάτοχο του, Αλέξανδρο Νατσιόπουλο για μισή σεζόν πέρασε απαρατήρητος από το Οικονομίδειο.
Από την άλλη η μοναδική προσθήκη έμπειρου ποδοσφαιριστή, είχε να κάνει με τον χώρο της άμυνας. Ο Τάσος Παγώνης ήρθε και έδεσε εξαιρετικά στο πλευρό του Διονύση Μακρυδημήτρη, παρότι δεν είναι κεντρικός αμυντικός, με τους «ερυθροκίτρινους» να απειλούνται ελάχιστα στο ματς. Όπως είχαμε ξανά αναφέρει άλλωστε, δεν ήταν η άμυνα του Ιάλύσου αυτή που τον πρόδωσε στον πρώτο γύρο. Ανδρούτσος, Γιώργου, Μακρυδημήτρης και Χειμωνέττος έχουν κάνει πολύ καλές εμφανίσεις το τελευταίο διάστημα και συνεχίζουν με την ίδια σταθερότητα.
Τέλος όσο κι αν ακούγεται περίεργο, αυτό που διαπίστωσα, τόσο στο ματς με την Καλαμάτα, όσο και σε αυτό κόντρα στο Αιγάλεω, είναι πως η προσθήκη «κλειδί» για τον «τοξοβόλο», είναι ο Δημήτρης Μπάρδης. Ο νεαρός μέσος δίπλα στον Βαγγέλη Ρεκλείτη κάνει αισθητά την διαφορά. Τα αθλητικά του προσόντα και το ταλέντο του είναι γνωστά εδώ και χρόνια στο νησί. Αν βελτιώσει λίγο και τον ιδιόρρυθμο χαρακτήρα του, θα αποτελέσει ποδοσφαιριστή επένδυση για κάθε εκπρόσωπο μας στις εθνικές κατηγορίες τα επόμενα χρόνια. Σε 2 90λεπτα στην Football League δεν έχασε την παραμικρή μονομαχία στην μεσαία γραμμή, ενώ δίχως καμία δόση υπερβολής μέτρησα ελάχιστα λάθη στις μεταβιβάσεις του. Αν μη τι άλλο απέδειξε περίτρανα πως έκανε μεγάλο λάθος το καλοκαίρι με την αποχώρηση του από την ομάδα.
Στροφή πλέον στα πολύ δύσκολα ματς με Νίκη Βόλου εκτός και Ιωνικό εντός για τον Ιάλυσο, που ναι μεν δεν έχει βγει από την ζώνη του υποβιβασμού, αλλά μπορεί με ένα ακόμα σπουδαίο τρίποντο να κάνει καθοριστικό βήμα παραμονής στην κατηγορία.
Υ.Γ Πρέπει κάποια στιγμή στα γήπεδα μας να υπάρχουν χώροι για τους δημοσιογράφους. Δεν μιλάω για τα μικρά χωριά, αλλά κυρίως για ιστορικές έδρες. Είναι κρίμα να κάνουμε μεταδόσεις πάνω σε αποδυτήρια η στο τσιμέντο και να τα ακούμε κι απο πάνω
Υ.Γ 2 Ο Καραγκιόζης είναι κεντρικός χαρακτήρας του παραδοσιακού τουρκικού και ελληνικού Θεάτρου Σκιών, το οποίο σε πολλές περιπτώσεις αποκαλείται με το όνομα του πρωταγωνιστή του. Στα τούρκικα ονομάζεται Karagöz που σημαίνει μαυρομάτης.
Υ.Γ 3 Απίστευτο αυτό που συμβαίνει φέτος με τον Διαγόρα εκτός έδρας. Αν δεν είχε τόσες πολλές απώλειες στο Δημοτικό Στάδιο θα μιλούσαμε από τώρα για Superleague 2.
Υ.Γ 4 Ένα μεγάλο μπράβο στους νέους του Διαγόρα και του Ιάλυσου. Κάτω από αντίξοες συνθήκες δείχνουν να πρωταγωνιστούν στο πρωτάθλημα που έχει δημιουργηθεί.