Σε μια διαμάχη φταίνε και οι δυο όχι μόνο ο ένας!
Ο Λούκας Γκαρσία αποτέλεσε το πιο «λαμπερό» απόκτημα της Ρόδου κατά την θερινή μεταγραφική περίοδο. Ο κορυφαίος ίσως ποδοσφαιριστής της περσινής Football League, ήρθε στα «ελάφια» για να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην προσπάθεια πρωταθλητισμού, δείχνοντας με το «καλημέρα» την τεράστια κλάση του. Η θητεία του στους «πράσινους» ολοκληρώθηκε άδοξα, καθώς η διοίκηση της ομάδας πήρε την απόφαση να λύσει την συνεργασία της με τον 32χρονο μεσοεπιθετικό, έπειτα από το περιστατικό που σημειώθηκε με τον γενικό αρχηγό, Νικήτα Μαλλιάκα.
Σημαντικό όταν χτίζεις μια ομάδα είναι να βάλεις τις σωστές βάσεις στα αποδυτήρια και αυτό γίνεται με την επιλογή ποδοσφαιριστών που ως πρώτο κριτήριο είναι ο χαρακτήρας τους. Αυτό δεν ισχύει μόνο για τους παίκτες, αλλά και για κάθε μέλος που έχει ενεργό ρόλο στην καθημερινότητα ενός σωματείου. Η εύρυθμη λειτουργία επίσης, καθορίζεται από τους κανόνες που θέτεις.
Οι κανόνες αυτοί πρέπει να είναι δίκαιοι και αμερόληπτοι προς όλους. Η θέση της διοίκηση της Ρόδου να στηρίξει έναν εκ των δυο πρωταγωνιστών του περιστατικού δείχνει ότι μόνο τέτοιοι δεν είναι.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν τα «ελάφια» τονίζουν ότι συνεχίζουν χωρίς τους «ταραχοποιούς». Ποιος θεωρείται όμως ταραχοποιός; Μήπως δεν είναι μόνο ο ένας ταραχοποιός; Σε μια ομάδα και πόσο μάλλον Επαγγελματική που διέπεται από κανόνες οι δρόμοι που έχεις να διαλέξεις είναι δυο. Ή λύνεις το θέμα και με τους δυο τιμωρώντας τους με βάση τον εσωτερικό κανονισμό και συνεχίζουν στην δουλειά τους, ή τους αποδεσμεύεις αμφότερους. Έτσι, περνάς τα σωστά μηνύματα προς τα έξω.
Τέτοια περιστατικά τα συναντάμε και έξω από το χώρο του ποδοσφαίρου. Στην καθημερινότητα που ζούμε όλοι μας. Τέτοια συμβάντα μπορούν να υπάρξουν και με συνάδελφους στον ίδιο χώρο εργασίας. Παρόλα αυτά, οι αποφάσεις που παίρνονται από τα υψηλά κλιμάκια, κάνουν την εκάστοτε διοικητική ηγεσία να ξεχωρίζει είτε θετικά είτε αρνητικά. Και στην προκειμένη, η διοίκηση της Ρόδου με την απόφαση της, να κρατήσει αμετακίνητο τον γενικό αρχηγό που επιτέθηκε σε ποδοσφαιριστή της ομάδας, δημιουργεί ανισορροπίες στα αποδυτήρια προκαλώντας εντύπωση και πολλά ερωτήματα στον κόσμο. Εκείνου τουλάχιστον που έχει κριτήρια και όχι περιστασιακές προσωπολατρίες.
Δεν έχω τίποτα με τον άνθρωπο, Νικήτα Μαλλιάκα. Ούτε τον κατηγορώ. Δικαίωμα στο λάθος έχουν όλοι. Δεν μπορεί κάποιος να μην του αναγνωρίσει την προσπάθεια του τα τελευταία δυο χρόνια με τα καλά και τα κακά της. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορεί ο οποιοσδήποτε να είναι στο απυρόβλητο. Τις συνέπειες των πράξεων δεν μπορεί να τις πληρώνει «ένας». Είναι απλά θέμα δικαιοσύνης ή (δικαιωσύνης που γράφει και μια ανορθόγραφη δικηγορική «ψυχή). Είναι θέμα το πως λειτουργεί εσωτερικά το σωματείο.
Επίσης, σε τέτοια θέματα δεν μπαίνει στην ζυγαριά η ποιότητα του εκάστοτε ποδοσφαιριστή, άλλωστε εκεί έξω κυκλοφορούν πολλοί ελεύθεροι σαν τον Γκαρσία. Αρκεί να τους πληρώσεις βέβαια.
Από την άλλη δεν μπορώ να μην καταλάβω και την διοίκηση της Ρόδου. Όταν βλέπεις ότι κινδυνεύεις να μείνεις μόνος πως θα διώξεις ένα από τα στηρίγματα σου; Ποιος θα σε εμπιστευτεί να έρθει να αναλάβει μια τόσο σημαντική θέση; Τι ήταν αυτό που έκανε τον Γκαρσία να εξοργιστεί και να έχει αυτή την συμπεριφορά; Ρητορικά ερωτήματα για όχι δημοκρατικούς τύπους…
Υ.Γ. Σεβασμός άγνωστη λέξη για μερικούς.
Υ.Γ.1. Το όνομα της ομάδας που λέγεται ΡΟΔΟΣ είναι πάνω από πρόσωπα. Μεγάλοι αθλητές, προπονητές, σπουδαίοι παράγοντες ήρθαν και απήλθαν. Ο σύλλογος συνέχισε και βρήκε το δρόμο του μέσα από δύσκολα χρόνια.
Υ.Γ.2 Το θέμα δεν είναι ο πρόεδρος Αντώνης Μαρτίνης, αλλά ο άνθρωπος Αντώνης Μαρτίνης. Παρόλα αυτά, εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήταν ο καλύτερος παράγοντας της περσινής χρονιάς. Ένα καράβι λεφτά με δώρο Πάσχα εν μέσω κορωνοϊού για να δημιουργήσει μια ομάδα και συνθήκες ανώτερης Κατηγορίας.
Υ.Γ.3. Μετά από κάθε άρθρο και μια απάντηση. Ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας.
Υ.Γ.4 Στα λόγια όλα καλά στις πράξεις; Γκαρσία, Μισέλ θα έχουμε και συνέχεια;
Y.Γ.5 Σε μια διαμάχη φταίνε και οι δυο λέει ο τίτλος. Το ίδιο και στην δική μας σχέση με την Ρόδο. Με μια διαφορά. Εμείς προσπαθήσαμε να ρίξουμε τους τόνους, αναγνωρίζοντας τα λάθη που μας αναλογούν και με πολλές έμπρακτες πράξεις επανασύνδεσης. Κέρδισε ο εγωκεντρισμός κάποιου!
Υ.Γ.5 Εμείς και σε 20 χρόνια εδώ θα είμαστε. Εσείς που θα είστε;