“Δεν βγάζεις φωτογραφίες, αυτό που σου λέω”
Μέχρι τώρα, γνωρίζαμε ότι πρωταγωνιστές σε ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου είναι οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές.Μέχρι σήμερα δηλαδή που μάθαμε ότι ο έκαστος “άρχων” της αναμέτρησης μπορεί με το “έτσι θέλω” να μην μας αφήνει να κάνουμε την δουλειά μας και να τραβάει τα βλέμματα πάνω του.Στο σημερινό ματς της Α.Ε.Ρ.Α. κόντρα στον Α.Ο. Δικαίου, γίναμε μάρτυρες ενός πρωτοφανέστατου γεγονότος.Ένα συμβάν το οποίο στα τρία περίπου χρόνια λειτουργίας μας, δεν έχει ξανασυμβεί. Ο διαιτητής του παιχνιδιού, Στέργος Γιακουμάκης, απαγόρευσε στον συντάκτη της ιστοσελίδας μας, Μιχάλη Συμιακό, να φωτογραφήσει τους παίκτες πριν την έναρξη της αναμέτρησης.
Για του λόγου του αληθές, του.. “έκανε την χάρη” να “τραβήξει” μόνο τον Α.Ο. Δικαίου καθώς υποστήριξε πως το ματς είχε ήδη αργήσει να ξεκινήσει. Με το “έτσι θέλω” λοιπόν, ο ρέφερι υπέβαλλε αυτό που ήθελε χωρίς να έχει κανένα δικαίωμα. Επίσης, για να μην μακρυγορούμε, είναι υποχρεωμένος ο εκάστοτε διαιτητής να έχει κολλημένο στην πόρτα των διαιτητών, αντίγραφο των συνθέσεων των δύο ομάδων, κάτι το οποίο στην εν λόγω περίπτωση δεν πραγματοποίησε. Άραγε το ένα λεπτό που θα έπαιρνε για δύο φωτογραφίες, ήτανκάτι για το οποίο ο συγκεκριμένος διαιτητής θα δεχόταν κυρώσεις; Προφανώς και όχι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάτι τέτοιο δεν θα ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ να ξανασυμβεί.
Τα ερωτήματα μας:
- Ποιός ευθύνεται για το ότι το ματς άργησε να ξεκινήσει;
- Ποιός δίνει το δικαίωμα σε οποιονδήποτε διαιτητή να μην αφήνει τον εκάστοτε δημοσιογράφο να κάνει την δουλειά του από τη στιγμή που κατέχει την άδεια εισόδου στον αγωνιστικό χώρο από την Ε.Π.Σ.Δ. ;
- Τι σημαίνει η φράση “δεν βγάζεις φωτογραφίες, κάνε αυτό που σου λέω”
- Όλοι τριγύρω γνωρίζουν ότι οι μοναδικοί που επωφελούνται ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ από την διεξαγωγή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, είναι οι διαιτητές.Μέσω των αγώνων τους δίνεται η δυνατότητα να μπούν στους πίνακες ανώτερων κατηγοριών.