Ο Σύλλογος Ποντίων Ρόδου ο «Διγενής» στο πλευρό του Χαράλαμπου Ταϊγανίδη
Ο Σύλλογος Ποντίων Ρόδου ο «Διγενής» δεν θα μπορούσε να μην βρίσκεται δίπλα στο… τάμα του Χαράλαμπου Ταϊγανίδη να κολυμπήσει από τη Ρόδο στην Ιερά Μονή του Πανορμίτη στη Σύμη. Ο ποντιακής καταγωγής χρυσός μας παραολυμπιονίκης θα έχει στο πλευρό του, τα μέλη του τοπικού συλλόγου, τα οποία από την πρώτη στιγμή έδειξαν το ενδιαφέρον τους να στηρίξουν την προσπάθεια του. Συγκεκριμένα ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Κάλλιστος Διακογεωργίου επικοινώνησε με τον σύλλογο και συγκεκριμένα με τον πρόεδρο Παναγιώτη Γεωργιάδη και τον αντιπρόεδρο Χρήστο Τοπκαρά.
Ο Σύλλογος Ποντίων Ρόδου θα βρίσκεται από την αρχή μέχρι το τέλος δίπλα στον Χαράλαμπο Ταϊγανίδη (κατάγεται από τον Πολύμυλο Κοζάνης) και ο αντιπρόεδρος Χρήστος Τοπκαράς ανέφερε τα εξής: «Ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και φίλος Κάλλιστος Διακογεωργίου, μας ενημέρωσε από την πρώτη στιγμή για το εγχείρημα του Χαράλαμπου Ταϊγανίδη, ο οποίος έχει ποντιακή καταγωγή. Μας ενημέρωσε για το τάμα και το εγχείρημα του και φυσικά σαν ποντιακός σύλλογος θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις την προσπάθεια που θα κάνει να κολυμπήσει από τη Ρόδο στην Ιερά Μονή του Πανορμίτη. Θα είμαστε δίπλα στην άφιξη του, θα τον υποδεχθούμε και φυσικά θα είμαστε μαζί του μέχρι να φτάσει στο τέλος της κολυμβητικής του διαδρομής. Θα του δώσουμε τη ψυχική δύναμη που χρειάζεται για να τον βάλουμε και στο… ποντιακό κλίμα. Έχουμε άψογη συνεργασία με τον κ. Διακογεωργίου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και πάντα θα στηρίζουμε τις προσπάθειες αθλητών με τεράστια ψυχική δύναμη».
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΡΟΔΟΥ
Ο Σύλλογος Ποντίων Ρόδου «Ο Διγενής», δραστηριοποιείται στο νησί της Ρόδου διαγράφοντας μια μακρά πορεία από το 1982 έως και σήμερα. Μέσα στα 40 χρόνια ζωής του μπόρεσε και επιβίωσε στους κόλπους μιας ξένης για τα μέλη του γης, όχι όμως και αφιλόξενης. Συμμετείχε και συνεχίζει να συμμετέχει ενεργά σε πολλές από τις εκδηλώσεις που οργανώνονται όλα αυτά τα χρόνια τόσο στα στενά τοπικά πλαίσια, του Δήμου και της Νομαρχίας, όσο και στα ευρύτερα του ελλαδικού χώρου.
Και όπως αναφέρουν τα μέλη του: «Παράδοση είναι …τo μελωδικό νανούρισμα της μάνας, οι θρύλοι του παππού ,τα κάλαντα, τα χελιδονίσματα, οι μαντινάδες, τα έθιμα ,οι χοροί και οι σκοποί που μας συντρόφευαν σε κάθε χαρά ,οι ενδυμασίες, τα κεντήματα, τα δίστιχα, τα παιχνίδια και όσα άλλα είναι μέρος της ζωής του τόπου μας. Κρατήστε περήφανα στις καρδιές σας, αλώβητο αυτό το θησαυρό και παραδώστε τον στις επόμενες γενιές! Έτσι θα ακούμε τους παλμούς του τόπου μας ολοζώντανα και δεν θα σβήσει τίποτε στη χοάνη της παγκοσμιοποίησης»!