Μεγάλος στόχος η εξασφάλιση της λειτουργίας των ακαδημιών με κάθε κόστος!
Η πανδημία που βιώνουμε τον τελευταίο ενάμιση περίπου χρόνο, αναμφίβολα επέφερε αλλαγές στην καθημερινότητά μας. Ξεκινώντας από τα πιο απλά πράγματα όπως για παράδειγμα η χρήση μάσκας στις διάφορες καθημερινές δραστηριότητες, μέχρι την ύπαρξη “lockdown” που έθεταν σε καθεστώς αναστολής λειτουργίας την ίδια την κοινωνία.
Ένα μέρος του πληθυσμού το οποίο ταλαιπωρήθηκε περισσότερο είναι τα παιδιά, αφού πολλά από αυτά δεν είναι ακόμη σε θέση να κατανοήσουν τι συμβαίνει γύρω μας και τον λόγο όλων αυτών των καθημερινών αλλαγών. Από την μια τηλε εκπαίδευση με την απουσία υποδομών και γνώσεων για την ορθή λειτουργία της, ο εγκλεισμός, οι πολλές υποχρεώσεις για διάβασμα από πολύ μικρή ηλικία – αποκλειστικά ελληνικό φαινόμενο που αποτελεί ένα θέμα από μόνο του- και από την άλλη ο περιορισμός στις δραστηριότητες εκτόνωσης -όπως η άθληση-, έκαναν τα παιδιά να νιώθουν εγκλωβισμένα τόσο σωματικά όσο και πνευματικά κατά την διάρκεια της καραντίνας.
Στην Ρόδο ζούμε όλοι και γνωρίζουμε ότι με εξαίρεση την πόλη, οι δυνατότητες που προσφέρει το νησί μας για άθληση και εκτόνωση των παιδιών δεν είναι πάρα πολλές. Οι αθλητικές ακαδημίες θα λέγαμε ότι αποτελούν μονόδρομο για τα παιδιά. Εκεί είναι που μετά το σχολείο μαθαίνουν να σέβονται, να κερδίζουν, να χάνουν και να λειτουργούν ως ξεχωριστές μονάδες σε ένα ενιαίο σύνολο.
Τι γίνεται από εδώ και πέρα;
Η επερχόμενη αθλητική σεζόν ξεκινά σίγουρα με καλύτερους “οιωνούς” από την προηγούμενη. Ωστόσο, όσο και αν έχουν προχωρήσει οι εμβολιασμοί, όσο ευκολότερη και αν έχει γίνει η ανίχνευση των κρουσμάτων κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί -δυστυχώς- την ομαλή διεξαγωγή των πρωταθλημάτων.
Σίγουρα αναμένεται να γίνουν γνωστά από την ΓΓΑ τα μέτρα προστασίας και ασφαλούς διεξαγωγής τόσο των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, όσο και των πρωταθλημάτων υποδομών. Η λογική λέει ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή των ποδοσφαιριστών στους αγώνες θα είναι κάποιο αρνητικό αυτοδιαγνωστικό τεστ ή κάποιο rapid test που πραγματοποιείται πλέον και στα μικροβιολογικά κέντρα.
Σαφώς, αποτελεί ξεχωριστό κεφάλαιο το ποιος θα χρεωθεί το κόστος των παραπάνω τεστ, εάν γίνουν πράξη τα παραπάνω. Δεν πρέπει να λησμονούμε άλλωστε ότι την περασμένη χρονιά οι ομάδες ξόδεψαν χρήματα για λειτουργικά έξοδα μιας ποδοσφαιρικής περιόδου, η οποία δεν διεξήχθη τελικώς.
Εν κατακλείδι, θεωρώ ότι άπαντες πρέπει να δουλέψουν για τις ακαδημίες. Θα είναι έγκλημα αν τεθούν υπό αναστολή λειτουργίας οι ακαδημίες έστω και για μια μέρα. Τα παιδιά έχουν ανάγκη να παίξουν, να κοινωνικοποιηθούν και να απολαύσουν τα συναισθήματα που απλόχερα τους προσφέρει το ποδόσφαιρο.
ΥΓ: Εμβολιάστηκα γιατί έκρινα ότι αυτό είναι το σωστό για τον εαυτό μου και τους ανθρώπους μου, όπως επίσης είναι δκαίωμα του καθενός να μην το κάνει!
ΥΓ2: Για τις πανελλήνιες θα μιλήσουμε σε λίγο καιρό όταν θα έχουν καταλαγιάσει μέσα μου οι σκέψεις για την πιο περίεργη χρονιά της μέχρι τώρα ζωής μου. Προς το παρόν θα ευχηθώ υγεία, δύναμη και υπομονή στα παιδιά που τώρα ξεκινούν τον αγώνα τους!